Arthur Geesing

Arthur Geesing is een bijzondere theatermaker die graag verrast met zijn beelden en ideeën. In 2012 maakte Arthur Geesing de poëtische, beeldende jeugdtheaterproductie Wolfje, een voorstelling met poppen, zijn eerste eigen productie. Hij won daarmee meteen de Vlaamse Spekken-prijs voor jeugdtheater. Arthur laat het liefst alles zien wat hij doet: een transparant toneel, waar decorstukken opduiken en waar de lampen zichtbaar boven het speelvlak hangen. Een miniatuurtheater op het toneel.

Zijn motto is dat de magie van het beeldende theater overeind blijft, misschien wel versterkt wordt, als je precies ziet hoe alles gespeeld wordt. Hij is in staat om met een enkel voorwerp een complete wereld te creëren. Een slinger uit de klok is het huis van de zeven geitjes, een raamkozijn met kleurige gordijntjes het thuis van Wolfje. De tijd vergaat door het groeien en bloeien van een enkele bloem.

De kracht van Arthur zit in zijn fantasie, zijn genie in het verbeelden van die fantasie in korte, rake en krachtige scenes. Zijn bron is zijn eigen gevoelsleven.
Voorstellingen van dit gezelschap

Wolfje 4+ | 6+

Arthur Geesing