Esther de Koning

Actrice en schrijfster Esther de Koning heeft in de afgelopen jaren bekroonde solovoorstellingen voor jeugd en familie gemaakt: Mie, Van Binnen Moet Je Wezen, Goed Vallen en Oervrienden.  Deze voorstellingen kwamen tot stand in samenwerking met STIP Theaterproducties, Het Vervolg, Noël Fischer en P2.

Na een pauze van enkele jaren waarin zij zich stortte op het schrijven voor andere gezelschappen, lesgeven en het coachen van (jonge) theatertalenten is ze terug met haar nieuwe solovoorstelling Ping (8+).

Esther de Koning maakt eerlijke, tragikomische voorstellingen in een cabareteske stijl waarbij zij haar eigen teksten schrijft en speelt. Grotere onderwerpen weet ze licht en helder te brengen.  Zij is een aansprekende podiumpersoonlijkheid die uitblinkt door absurde humor en aanstekelijke verbeeldingskracht.

Voor haar werk ontving zij o.a. de 1000 Watt Lichtpuntprijs, de Vuurvlieg (België) en VSCD- prijs de Zilveren Krekel.

De pers over Oervrienden:
‘Esther de Koning wéér in topvorm.’
‘In haar unieke toneelpersoonlijkheid schuilt de lol van de stand up komediant en de humor van de cabaretier.’
- (De Limburger)


De pers over Goed Vallen:
‘De term ‘kindercabaret’ mag dan nog niet zo lang bestaan, maar Esther de Koning blinkt er in uit.’
- (De Volkskrant)


‘Het verhaal en de onverwachte wendingen en sprongen zijn uitermate boeiend. En de manier waarop Esther de Koning speelt, is om je vingers bij af te likken. Een ideale familievoorstelling om met je kroost naar toe te gaan. Met opa en oma. Zo’n brok energiek verteltheater, zo speels, zo puur. Heerlijk toch!?’
- (Tuur Devens, Theatermaggezien.be)
Voorstellingen van dit gezelschap

Ping 8+

Esther de Koning