Eva van den Bosch

Muziektheatermaker Eva van den Bosch heeft een prachtige zangstem waarmee ze de harten van haar publiek, zowel kind als volwassene, telkens weer verovert. Haar voorstellingen kenmerken zich naast haar zang door sterke beelden, een grote dosis humor, ontroering en taalkunst. Muziek en gesproken woord zijn in haar werk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

‘Als jullie je fantasie gebruiken, zal ik zorgen dat we die ook echt nodig hebben’ zei een van Eva’s grote inspiratiebronnen Jozef van den Berg eens. En dat is precies wat Eva doet. Eva is in staat om samen met haar publiek  een uur lang een andere wereld te creëren. Haar voorstellingen kennen altijd een gelaagdheid, waardoor naast een prachtig verhaal ook op subtiele wijze  belangrijke levenslessen de revue passeren.

Eva studeerde in 2013 af aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem als muziektheatermaker en zangeres. Haar afstudeervoorstelling Woest…eindig werd uitgeroepen tot ‘Finest of The Finals 2013’. In samenwerking met theaterpianiste Deborah van der Velde maakte Eva van den Bosch in de jaren daarna diverse voorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen. In 2014 werd de festivalversie van haar afstudeervoorstelling genomineerd voor de Delft Fringe Publieksprijs. Verder is Eva actief als zangeres, actrice en stemactrice en heeft ze muzikale samenwerkingen met o.a. Gerard Alderliefste. Eind 2016 kende het Fonds Podiumkunsten haar als veelbelovende nieuwe maker de Nieuwe Makers Subsidie toe.

 
Voorstellingen van dit gezelschap

Loena's Sterrennacht 6+

Eva van den Bosch

Mijn kleine zeemeermin 4+

Eva van den Bosch