Theatergroep Heldhaftig

Verwondering. Verbazing. Blijdschap. Fantasie. Overpeinzingen. Plezier. Dat wil Theatergroep Heldhaftig oproepen bij kinderen. En wel in díe mate dat iedereen na het zien van een voorstelling ook theater wil maken.

Theatergroep Heldhaftig neemt alle sterke kwaliteiten van de oprichters; Arthur Geesing en Martin Soeters, en maakt met verbluffende toneelbeelden, sterke poppen en originele, humorvolle teksten voorstellingen die beklijven. Martin Soeters en Arthur Geesing spelen samen de voorstelling Held (4+ of 6+), een voorstelling met vrolijk en fris poppenspel over het vinden van de held in jezelf. Martin Soeters speelt Ik kom je opeten (4+) , naar het gelijknamige prentenboek van Tony Ross.Martin Soeters
Martin Soeters is al ruim 20 jaar poppenspeler. Hij heeft in veel theaterstukken en televisieprogramma’s gespeeld. Zo was hij onder andere te zien in Otje, Leesdas - Lettervos - Boekentas en Koekeloere. Daarnaast maakt hij films met en voor kinderen, schrijft hij teksten voor de voorstellingen en televisie en geeft hij inspirerende workshops in theaters en op scholen. Martin Soeters speelt met heel veel lef, humor en fantasie zijn voorstellingen.Arthur Geesing
Arthur Geesing is een bijzondere theatermaker die graag verrast met zijn beelden en ideeën. Een miniatuurtheater op het toneel. Zijn motto is dat de magie van het beeldende theater overeind blijft, misschien wel versterkt wordt, als je precies ziet hoe alles gespeeld wordt. De kracht van Arthur zit in zijn fantasie, zijn genie in het verbeelden van die fantasie in korte, rake en krachtige scenes. Zijn bron is zijn eigen gevoelsleven.

Andere voorstellingen van Martin Soeters (nog steeds te boeken!): 
In de spannende voorstelling Liduina (8+) duikt Martin de geschiedenis is, naar de Middeleeuwen. Hij vertelt het verhaal van de later heilig verklaarde Liduina en haar leeftijdgenoot Jan de Smid die zich tot ridder laat slaan. Door zijn ogen krijgen we een beeld van de tijd waarin ze leven. In een simpel maar ingenieus decor met landkaarten, poppen, muziek, visioenen en ridders wekt Martin met veel humor deze tijd tot leven.

Ook speelt Martin de bekendste Raaf van Nederland. Die van Huisje Boompje Beestje, het schooltelevisieprogramma van de NTR. Met Raaf op reis (6+) gaat Martin samen met Raaf en een tentje plus knapzak op pad langs theaters en scholen in het hele land. Samen met de kinderen maakt Martin het decor voor de voorstelling.
Informatie: www.liduina.nu | www.raafopreis.nl

Eerdere voorstellingen van Arthur Geesing (nog steeds te boeken!): 
Arthur laat het liefst alles zien wat hij doet: een transparant toneel, waar decorstukken opduiken en waar de lampen zichtbaar boven het speelvlak hangen. In 2012 maakte Arthur Geesing de poëtische, beeldende jeugdtheaterproductie Wolfje (4+ of 6+), een voorstelling met poppen, zijn eerste eigen productie. Hij won meteen de Vlaamse Spekken-prijs voor jeugdtheater met de voorstelling over de wolf die te zachtaardig is om een echte sprookjeswolf te worden.

Abel het tasmannetje (6+) is een sprookjesachtige, beeldende en muzikale voorstelling over de dappere assistent postbode die zijn angst overwinnen en alle kwijtgeraakte post weet te bezorgen. Zij moed werkt aanstekelijk en zo durft Abel de brief van leven eindelijk te bezorgen. Over moed, vertrouwen en de betoverende kracht van liefde.
Informatie: https://ageesing.wordpress.com/
Voorstellingen van dit gezelschap

Held 4+

Theatergroep Heldhaftig

Ik kom je opeten! 4+

Theatergroep Heldhaftig

Kerf de labjesrat 4+

Theatergroep Heldhaftig