Over Theaterbureau Frijns

Impresariaat voor jeugdtheater

De gezelschappen die Theaterbureau Frijns vertegenwoordigt bieden fantasierijk jeugdtheater. Theater dat een ode brengt aan de verbeelding door middel van bijzondere beelden en muziek. Voorstellingen die op het podium in het theater, bibliotheek of op school zorgen voor een fijne kennismaking met theater voor kinderen. Daarnaast zetten ze aan het denken, maken ze aan het lachen, bieden ze inspiratie én inhoud voor reflectie en nagesprek.

Mijn hart ligt bij beeldend jeugdtheater en cultuureducatie. Bij voorstellingen waarbij kinderen verwonderd de zaal verlaten, meegevoerd door prachtig poppenspel en wonderlijk figurentheater, geïnspireerd op een bekend sprookje of een eigentijds verhaal. Daarvoor zijn de kleine zalen en middenzalen van het theater uiterst geschikt, omdat de kinderen daar na afloop het decor kunnen bekijken en vragen stellen aan de artiest over wat ze zojuist hebben gezien en beleefd. Ook gymzalen en speellokalen zijn bij uitstek geschikt voor deze gezelschappen, omdat ze beschikken over licht en geluid waarmee ze deze lokalen kunnen omtoveren tot een heus theater.

Zoals ik vroeger gegrepen werd door de beeldende voorstellingen van Feike Boschma, Jozef van den Berg en Rieks Swarte, hoop ik dat de kinderen van nu plezier beleven aan de voorstellingen van deze prachtige gezelschappen. Kijkt u vooral eens rond op de website. Heeft u vragen, dan hoor ik dat graag.

Dionne Frijns
Heeft u vragen over het aanbod van voorstellingen of de mogelijkheden voor uw school, cultureel centrum, theater of bedrijf? Neem dan gerust contact op!
Neem contact op