Sint en Kerst 2+ 4+

 
 

Het boek van Sinterklaas (2+)
De weken voorafgaand aan het Sinterklaasfeest, behoren voor de kinderen tot de meest spannende tijd van het jaar. Om deze spanning te ontladen heeft Koos Wieman een voorstelling gemaakt speciaal voor de allerkleinsten. We zien het grote boek van Sinterklaas, maar komt Sinterklaas nu wel of niet of wordt het een voorstelling met ‘Sinterkoos’? Het is een voorstelling waarin alle belangrijke attributen zoals het boek van Sinterklaas, de boot, de mijter, de stoel, Sints baard en staf een rol spelen. Naast vele bekende liedjes leren de kinderen nog een oud welkomstlied en een speciaal door Koos gemaakt Sinterklaaslied.

Het boek van Sinterklaas is een vrolijke voorstelling met poppen speciaal voor de jongste Sinterklaas-kinderen, die zowel in theatersetting als in kleine setting gespeeld kan worden. Bekijk onderstaande filmpjes voor een impressie!

Sinterklaasverhaal (4+)
Koos ontdekt dat de zaal vol zit met kinderen. Dat betekent gezelligheid. Hij wil graag iets voor de kinderen doen maar er staat een poppenkast en daar mag hij vast niet aankomen. Zal hij proberen eens in die kast te kijken? In de poppenkast speelt zich een spannend verhaal af rond het feest van Sint Nicolaas. Alle ingrediënten uit het traditionele Sinterklaasfeest komen in de poppenkast met milde humor terug.

Sinterklaas heeft het druk. Daarom vraagt hij ook dit jaar weer de hulp van Erik. Erik is daar erg trots op, maar hij vindt het niet leuk als iedereen het te druk heeft om hem te zeggen waarmee hij kan helpen. Erik is geen Piet.
Al snel ontmoet hij een klein Pietje dat het vak van Piet nog moet leren. Het paard heeft kuren. Er is iets aan de hand met het grote boek. En er sluipt iemand door de kamers van Sinterklaas. Hoe moet dat aflopen als Erik samen met een bang Pietje deze problemen moet oplossen?

Een Sinterklaasvoorstelling in de poppenkast, die overal kan staan.

Kabouterkerstavontuur (4+)
De kabouterbroertjes hebben het druk, want ze krijgen een logé. Neef Snuitertje komt logeren en die heeft zelf een kerstboom gemaakt. Maar zijn oom vindt hem niet mooi. Snuitertje geeft toe dat hij niet erg handig is dus dat hij vast geen goede kerstkabouter zal worden. Daarom wil zijn jonge oom hem helpen en draagt hem op alleen op het huisje te passen terwijl hij iets beter gaat zoeken in het bos. Snuitertje mag niemand binnen laten en de kachel mag nog niet branden anders zal de rook door de Kerstman als noodsignaal worden begrepen. Dat vindt Snuitertje wel interessant. Snuitertje wil best de Kerstman eens ontmoeten.

Kabouterkerstavontuur (4+) is een warme kerstvoorstelling over kabouters, een kacheltje, een verdwaalde hond, een gemene heks en een zelfgemaakte kerstboom.

Het Boek van Sinterklaas in theatersetting


Het Boek van Sinterklaas in kleine setting (bibliotheek)
Boek deze voorstelling
 
Algemeen
Thema's: Sinterklaas en Kerst
Speelperiode: november/ december
Max. aantal bezoekers: 150
Duur voorstelling:  50 minuten
Speelvlak b x d x h: 6 x 5 x 2,5 m.
Verduistering: ja
Voorzieningen: 2 schone stroomgroepen
Opbouwtijd: 2 uur
Afbreektijd: 1,5 uur
 
Prijzen
Vrije voorstelling(en)
Eén voorstelling:
€725,- | 100 bezoekers
€750,- | 125 bezoekers
€775,- | 150 bezoekers

Twee voorstellingen op dezelfde dag & locatie
€1150,- | 100 bezoekers
€1200,- | 125 bezoekers
€1250,- | 150 bezoekers

Drie voorstellingen op dezelfde dag en locatie zijn ook mogelijk

Schoolvoorstelling(en) | 100 leerlingen
Eén voorstelling: €675,-
Twee voorstellingen: €1075,-
Drie voorstellingen €1475,-
Schoolvoorstellingen in theater - op aanvraag

Prijzen zijn inclusief auteursrechten en reiskosten, exclusief 6% BTW
Boek deze voorstelling
 
Ook leuk
Nieuw

Ping 8+

Esther de Koning

Vos en Haas: Een feest voor Haas 4+

Houtjetouwtje

Poppentheater cabaret 6+

Poppentheater Jacobus Wieman