Sint en Kerst 2+ 4+

 
 

Het boek van Sinterklaas (2+)
De weken voorafgaand aan het Sinterklaasfeest, behoren voor de kinderen tot de meest spannende tijd van het jaar. Om deze spanning te ontladen heeft Koos Wieman een voorstelling gemaakt speciaal voor de allerkleinsten. We zien het grote boek van Sinterklaas, maar komt Sinterklaas nu wel of niet of wordt het een voorstelling met ‘Sinterkoos’? Het is een voorstelling waarin alle belangrijke attributen zoals het boek van Sinterklaas, de boot, de mijter, de stoel, Sints baard en staf een rol spelen. Naast vele bekende liedjes leren de kinderen nog een oud welkomstlied en een speciaal door Koos gemaakt Sinterklaaslied.

Het boek van Sinterklaas is een voorstelling met poppen speciaal voor de jongste Sinterklaas-kinderen.

Sint in het roversbos (4+)
Als Sint met zijn stoomboot in Nederland aankomt, gaat hij door een groot bos naar een ziek meisje. Zwarte Piet vraagt of ze niet wat sneller kunnen, maar Sinterklaas wil rustig met de schimmel lopen. Want daar houden schimmels van. Zo gaan ze op weg naar het meisje dat een brief schreef dat het bos gevaarlijk is omdat er een rover op de loer ligt. Maar Sinterklaas is nooit bang! Zelfs niet als de rover komt en de schat van Sinterklaas mee wil nemen. En als Sint en Piet bij het huis van het meisje aankomen, is alles anders dan iedereen dacht. Al lijkt het wel of Sint echt alles al die tijd wist.

In Sint in het roversbos laat Jacobus Wieman de stoomboot uit een pop-up boek komen, verandert hij in een handomdraai zijn decor, zingt hij oude en nieuwe sinterklaasliedjes en laat zijn poppen zijn jonge publiek weer betoveren.

Sinterklaasvoorstelling (4+)
Koos ontdekt dat de zaal vol zit met kinderen. Dat betekent gezelligheid. Hij wil graag iets voor de kinderen doen maar er staat een poppenkast en daar mag hij vast niet aankomen. Zal hij proberen eens in die kast te kijken? In de poppenkast speelt zich een spannend verhaal af rond het feest van Sint Nicolaas. Alle ingrediënten uit het traditionele Sinterklaasfeest komen in de poppenkast met milde humor terug.

Sinterklaas heeft het druk. Daarom vraagt hij ook dit jaar weer de hulp van Erik. Erik is daar erg trots op, maar hij vindt het niet leuk als iedereen het te druk heeft om hem te zeggen waarmee hij kan helpen. Erik is geen Piet.
Al snel ontmoet hij een klein Pietje dat het vak van Piet nog moet leren. Het paard heeft kuren. Er is iets aan de hand met het grote boek. En er sluipt iemand door de kamers van Sinterklaas. Hoe moet dat aflopen als Erik samen met een bang Pietje deze problemen moet oplossen?

Een Sinterklaasvoorstelling die overal kan staan.

Kabouterkerstavontuur (4+)
De kabouterbroertjes hebben het druk, want ze krijgen een logé. Neef Snuitertje komt logeren en die heeft zelf een kerstboom gemaakt. Maar zijn oom vindt hem niet mooi. Snuitertje geeft toe dat hij niet erg handig is dus dat hij vast geen goede kerstkabouter zal worden. Daarom wil zijn jonge oom hem helpen en draagt hem op alleen op het huisje te passen terwijl hij iets beter gaat zoeken in het bos. Snuitertje mag niemand binnen laten en de kachel mag nog niet branden anders zal de rook door de Kerstman als noodsignaal worden begrepen. Dat vindt Snuitertje wel interessant. Snuitertje wil best de Kerstman eens ontmoeten.

Kabouterkerstavontuur (4+) is een warme kerstvoorstelling over kabouters, een kacheltje, een verdwaalde hond, een gemene heks en een zelfgemaakte kerstboom.
Boek deze voorstelling
 
Algemeen
Thema's: Sinterklaas en Kerst
Speelperiode: november/ december
Max. aantal bezoekers: 100
Duur voorstelling:  50 minuten
Speelvlak b x d x h: 6 x 5 x 2,5 m.
Verduistering: ja
Voorzieningen: 2 schone stroomgroepen
Opbouwtijd: 2 uur
Afbreektijd: 1,5 uur
 
Prijzen
Vrije voorstelling(en)
Eén voorstelling:
€650,- | 100 bezoekers

Twee voorstellingen:
€1050,- |100 bezoekers

Schoolvoorstelling(en) | 100 leerlingen
Eén voorstelling: €650,-
Twee voorstellingen: €1050,-

Prijzen zijn inclusief auteursrechten en reiskosten, exclusief 6% BTW
Boek deze voorstelling
 
Ook leuk

De verkleedkoffer 4+

Arno Huibers

Nieuw

Moooi?! 8+

Tg. Lange Mannen

Clowns Kado 4+

Arno Huibers