Sneeuwwitje, wat ben je mooi 4+

 
 

‘Was mama mooi?’ ‘Mama was de mooiste van de hele wereld.’ ‘Dan wil ik een verhaaltje over de mooiste van de hele wereld.’

Papa vertelt het verhaal én hij speelt alle rollen zelf. Een fantastisch avontuur over Sneeuwwitje: het prinsesje met de gitzwarte haren, de vuurrode lippen en het sneeuwwitte huidje. Die door haar jaloerse stiefmoeder slecht wordt behandeld. Ze vlucht zo snel ze kan het donkere bos in. Ze komt terecht bij zeven dwergen; lieve, rumoerige, een beetje stinkende kleine mannetjes die haar graag in hun huis willen opnemen. Maar haar stiefmoeder ontdekt dat ze nog steeds de mooiste is en probeert haar weer te pakken. Gelukkig komt Sneeuwwitjes BFF Alfred achter het snode plan van de koningin. En loopt alles goed af.

‘Papa, ga jij ook trouwen?’ ‘Zou je dat willen dan?’ ‘Alleen als ze heel erg lief is. Ze hoeft helemaal niet mooi te zijn.’ ‘Ik zal erop letten. Maar jij blijft mijn eigen lieve prinses. Voor altijd.’

Virga Lipman heeft de voorstelling Sneeuwwitje, wat ben je mooi (4+) gemaakt, Arthur Geesing (bekend van Wolfje) speelt de lakei die alle poppen bestuurt en het verhaal naar een goed einde brengt. Een poëtische raamvertelling in een kleurrijk decor, waarin een vader voor zijn dochter het bekende verhaal van Sneeuwwitje naspeelt, om haar te laten zien dat schoonheid van binnen zit. Kolderiek en bij vlagen serieus verwijst dit oude sprookje naar onze eigen tijd.

Een volledige herziening van de eerdere voorstelling van Virga Lipman uit 2012, met grotere poppen, meer actie, meer aandacht voor het thema en een heldere link met de huidige tijd.

Vooraf of na de voorstelling is een workshop poppenspel mogelijk, door Virga Lipman. Kinderen knutselen op basis van een verhaal hun eigen pop, waarmee ze aan het einde van de workshop hun eigen verhaal vertellen en spelen. Eigen inzicht en fantasie stimuleren van de kinderen is de kern van deze workshop.

Festival: Sneeuwwitje, wat ben je mooi kan in een tent ook op festivals gespeeld worden of (bij mooi weer) buiten op een redelijk afgesloten plek.

Boek deze voorstelling
 
Algemeen
Leeftijd: vanaf 4 jaar
PO: groep 1 t/m 3
Artistieke leiding: Virga Lipman
Regie: Vincent Wijlhuizen
Spel: ArthurGeesing
Muziek: Joris Erwich
Poster: Coen Hamelink
Thema's: sprookjes, schoonheid
Speelperiode: vanaf september 2016
Max. aantal bezoekers: 200 (vrije voorstelling in theater)
Max. aantal bezoekers: 100 (op scholen)
Duur voorstelling:  50 minuten
Speelvlak b x d x h: 6 x 3 x 3 m.
Verduistering in theater: ja
Verduistering op scholen: nee
Voorzieningen: 2 schone stroomgroepen
Opbouwtijd: 2 uur
Afbreektijd:  1 uur
 
Prijzen
Vrije voorstelling(en)
Eén voorstelling:
€650,- | 100 bezoekers
€700,- | 125 bezoekers
€750,- | 150 bezoekers

Twee voorstellingen:
€1050,- |100 bezoekers
€1150,- | 125 bezoekers
€1250,- | 150 bezoekers

Schoolvoorstelling(en) | 100 leerlingen
Eén voorstelling: €650,-
Twee voorstellingen: €1050,-

Prijzen zijn inclusief auteursrechten en reiskosten, exclusief 6% BTW
Boek deze voorstelling
 
Ook leuk

Kistje, Kistje, Kistje 3+

Poppentheater Jacobus Wieman

Meneer Bork zoekt een woord 4+

Tg. Lange Mannen

De verkleedkoffer 4+

Arno Huibers