Poppenspel, fysiek spel, tekst, dans, schaduwspel, muziek en video zijn vaste ingrediënten. Met grote gelaagdheid en rakende thema’s spreken de voorstellingen van Cat Smits Company altijd tot de verbeelding. Ze neemt het publiek mee in een ‘fantastische’ wereld waar alles kan. Krachtig in eenvoud en magisch in verbeelding. De voorstellingen van CSC raken, zijn actueel en zetten aan tot nadenken.

Cat Smits maakt haar eigen poppen. Zij specialiseerde zich in het maken van flexibele schuimrubber poppen. Haar poppen zijn niet alleen visueel bijzonder mooi, ze ontwerpt ze ook op spelmogelijkheden. Daarmee worden haar poppen werkelijke personages waarin je gelooft en waarmee je je verbindt.

Het Geweldige Grote Mensen Stuk (8+) wordt gespeeld door Alexander Brouwer. Sinds zijn afstuderen (Codarts Muziektheater, 2015) heeft Alexander zich mogen ontwikkelen tot een veelzijdige en eigenzinnige poppenspeler. Beoefend in transformatie van stem, lijf en persoon geniet hij nog elke dag van de mogelijkheden die poppen hem bieden om heel het spectrum aan menselijke en non-menselijke personages te belichamen. Daarnaast ontwikkelt Alex zich ook als theatermaker, o.a. samen met Cat Smits en ook in zijn eigen collectief.

Cat Smits Company: Radicale eerlijkheid verpakt in schuimrubber sculpturen en poëtische beelden.

Volg op social media