Houtjetouwtje maakt verfrissend en aanstekelijk jeugdtheater gebaseerd op kinderliteratuur; met poppenspel en swingende muziek. Met hun achtergrond in locatietheater zit theatermaken hen in het bloed. Ze bedenken en timmeren hun eigen decor, schrijven en zingen de liedjes en bespelen zelfgemaakte poppen.

Ze brengen humorvolle verhalen met hedendaagse thema’s in een energieke speelstijl met veel interactie. In theaters, bibliotheken, in cultuurcentra en op scholen spelen ze de verschillende voorstellingen van de Vos en Haas trilogie. Naar de bekende prentenboeken van kinderboekenschrijfster Sylvia Vanden Heede en illustrator The Tjong-Khing.

Naast de Vos en Haas trilogie speelt Houtjetouwtje De Kleine Prins.  In dit beroemde en geliefde verhaal van Antoine de Saint-Exupéry nemen zij je mee op een spannende zoektocht naar echte wijsheid. Een vrolijke, fantasievolle en soms ook ontroerende reis, waarin beelden en geluiden meer vertellen dan woorden.

Vanaf oktober 2024 brengen ze in een ode aan de 100 jaar jonge klassieker de verhalen van Winnie de Poeh tot leven in Op avontuur met Winnie de Poeh (4+). In deze productie wordt er live getekend tijdens de voorstelling.

Volg op social media