Theater Kwikstaart is een jong gezelschap met reeds veel ervaring binnen het jeugdtheater. Hun motto is: ‘grote verhalen, klein verteld’ en dit voeren zij door in de beeldtaal. Door middel van geprojecteerde live animatie brengt Theater Kwikstaart ter plekke haar fantasievolle miniatuurwereld naar het grote doek. Met een verhaal dat past binnen de belevingswereld van de doelgroep, speelt het gezelschap in op grotere actuele thema’s. Dit alles wordt ondersteund door zelf geschreven live-muziek.

Yalan Lips (1993) is actrice, zangeres/muzikant en theatermaker. In 2015 studeerde zij af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg (Muziektheater). Na haar opleiding werkte zij o.a. bij Theater Terra en Theater Gnaffel, waar zij zich verdiepte in beeldend jeugdtheater. Daarnaast ontwikkelde zij zich als zelfstandig theatermaker met verschillende voorstellingen, waaronder Peter Peper (7+) door IJsbeerINC. & Hotel Modern.

Ramon van Nieuwpoort is de doener en denker van het gezelschap. Hij werkt als decor- en meubelmaker in zijn eigen werkplaats in Alkmaar en is daarnaast verantwoordelijk voor het artistiek concept, het scenario en de dramaturgie binnen de voorstellingen van Theater Kwikstaart. 

Volg op social media