Theater Kwikstaart is een jong gezelschap met reeds veel ervaring binnen het makende en uitvoerende ambacht in het jeugdtheater. Ze willen ‘grote verhalen klein vertellen’ en doen dit met een eigen visie en signatuur. Door middel van live animatie in combinatie met (miniatuur) poppentheater brengen we ter plekke de kleine wereld naar het grote doek en dat brengt eindeloze mogelijkheden met zich mee. Ook muziek speelt een grote rol in de producties van Theater Kwikstaart. Muziek prikkelt immers onze zintuigen, onze emoties en werkt verbindend.

Yalan Lips (1993) is een Nederlandse actrice, zangeres/muzikant en theatermaker. In 2015 studeerde zij af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Zij volgde daar de Bachelor of Music in de richting Muziektheater. Na haar opleiding werkte zij o.a. bij Theater Terra (Amsterdam) en Theater Gnaffel (Zwolle), waar zij zich verdiepte in het beeldend jeugdtheater. Daarnaast ontwikkelde zij zich als zelfstandig theatermaker met voorstellingen als Peter Peper (7+) door IJsbeerINC. & Hotel Modern. Ook maakte zij verschillende voorstellingen rondom de thema’s van de Kinderboekenweek.

In haar werk wisselt ze realistisch en grotesk spel af, zoekt ze de interactie en verbinding op en maakt ze gebruik van veel verschillende vormen en media, zoals zelfgeschreven livemuziek, live animatie en poppen- en schaduwspel. Naast haar uitvoerende ambacht werkte zij ook zes jaar als muziek- en theaterdocent. In deze jaren maakte zij veel thematisch educatief materiaal in meerdere kunstdisciplines. De ervaring voor de klas zorgt ervoor dat zij een nauwe connectie heeft met de belevingswereld van het jonge kind.

Grote verhalen, klein verteld.