In de boom van Sammie hangt ineens een bijzondere gast. Het is Tuur, een wandelend blad, dat gevlucht is uit zijn eigen bos. Zou Tuur misschien bij Sammie binnen mogen slapen?

Sammie schrikt als hij Tuur van dichtbij ziet. Hij heeft nog nooit zo’n groen wezen gezien. Is Tuur gevaarlijk? Zou hij dan misschien spinnen lusten? Dat komt Sammie goed uit! Als Tuur zich kan opwarmen binnen, wil hij wel even doen alsof hij spinnen lust. Ze moeten wel aan elkaar wennen in huis. Zo heeft Sammie een heleboel gekke regels zoals: Zeg nooit s p i n hardop. En Sammie vindt Tuur zijn ogen en armen wel heel erg grappig. RIKKETIK. Wat horen ze daar? Lukt het Tuur zich thuis te voelen en de spin te vangen?

Over het thema: Deze voorstelling gaat over het zoeken naar een veilig thuis, samenleven en andere culturen, anders zijn. Deze voorstelling leert kinderen dat we zowel op elkaar lijken, als dat we verschillen. Iedereen mag er zijn!

Deze voorstelling geeft een ingang voor een gesprek over het thema Vluchten naar een ander land (in deze tijd erg actueel). En ik draag hem op aan de kinderen in Lesbos, Duinkerke, Oekraïne en alle andere kinderen die nog op zoek zijn naar een veilig thuis.