Uitleg: Brrr… soms zijn we bang voor monsters met gekke tanden en lange haren. Maar… wist je… dat je zelfs de engste monsters kunt omtoveren tot lieve vrolijke woezelbeesten? In deze opdracht toveren we een monster om met een magische toverdobbelsteen die we zelf gaan maken! Teken op de dobbelsteen uit het werkblad welke grappige dingen jij aan je monster wilt geven: stippen, konijnenoren, krullen, een rokje of een slagroomtaart. Dobbel met jouw dobbelsteen en teken het aan je monster.

Tip: leuk om te combineren met een reguliere dobbelsteen die aangeeft hoeveel van elk van de elementen aan het monster moet. Bijvoorbeeld 5 konijnenoren of 3 stippen.

Voorbereiding:

Bespreek met de kinderen wat monsters precies eng doen laten zijn (tanden, kwijl, scherpe hoorns etc.). Bespreek van welke dingen we juist vrolijk worden. Teken deze dingen op de magische dobbelsteen. Doe vervolgens op een geprint vel voor in de kring hoe je het monster doormiddel van de dobbelsteen weer vrolijk maakt. Bespreek dat de kinderen ineens vrolijk en blij worden in plaats van bang.

Benodigdheden

  • Werkblad dobbelsteen
  • Werkblad monster
  • Reguliere dobbelstenen
  • Potloden