In de voorstelling verzinnen en dromen Abel en Krijn erop los! Alles kan veranderen in hun fantasie van de nacht: een stoel wordt een raket, een bezem wordt een zwaard … En noem het maar op! Wij gaan ook eens kijken of we net zoals Abel en Krijn kunnen fantaseren met spullen.

Dat doen we door echte spullen uit de klas te verzamelen en te veranderen in iets nieuws! Doe dit eerst aan de kinderen voor: verzamel zogenaamd 4 spulletjes uit de klas; en voeg ze samen tot iets nieuws! Misschien wordt een boek wel een huisje van het duplopoppetje! Laat de kinderen vervolgens 5 minuten in de klas op zoek gaan naar maximaal 4 spullen. Vanaf groep 3 kan dit ook in tweetallen gedaan worden. Bouw het nieuwe voorwerp in 2 minuten op de stoel (kleuterklas) of op de tafel. Bespreek met de kinderen wat zij gebouwd hebben en welke onderdelen zij gebruikt hebben.

Hierna volgt de verwerkingsopdracht. We gaan op zoek in kranten en tijdschriften naar spulletjes. Die knippen we uit; plakken we op en voegen we samen tot een geweldig nieuw voorwerp! Laat de kinderen presenteren wat ze gemaakt hebben.