Verhaal van de drie biggetjes
Het is voor de leerlingen altijd prettig als ze bij het zien van een voorstelling een beetje weten

waar het over gaat. Hoewel ‘De drie biggetjes’ een min of meer bekend verhaal is, zullen weinig leerlingen het echt kennen. U kunt het onderstaande verhaal voorlezen of bespreken.

Op een dag besluiten de drie biggetjes om de wijde wereld in te trekken. Het is zomer en de biggetjes vermaken zich prima in het bos. Totdat de herfst aanbreekt en het kouder wordt.
De biggetjes komen erachter dat ze een huis nodig hebben. Noef bouwt zijn huisje van stro, Nif van hout en Naf van steen. Even later komt er een hongerige wolf uit het bos. Hij klopt aan bij het huisje van stro en vraagt wie daar woont. Het biggetje Noef is zich van geen kwaad bewust maar komt er al snel achter dat er groot gevaar dreigt. De boze wolf roept: ”Doe open biggetje, anders blaas ik je huisje omver.” De wolf blaast en blaast en het huisje van stro waait weg.

Met de boze wolf op zijn hielen rent het biggetje naar zijn broertje die in het houten huisje woont. Voor de deur van het houten huisje roept de boze wolf: ”Doe open anders blaas ik je houten huisje omver!” De biggetjes doen niet open. De wolf blaast en stormt het omgevallen huis binnen.
De twee biggetjes kunnen ontsnappen en rennen naar hun zusje Naf, die nog net op tijd de deur op slot kan doen. Noef en Nif verstoppen zich onder het bed. De wolf probeert met een list binnen te komen en zegt dat hij een zielig schaapje is. Maar Naf heeft dit door en doet niet open.

De wolf blaast en blaast maar het huisje is van steen en valt niet om. De wolf heeft een nieuw plan…

Hij klimt door de schoorsteen naar binnen. Naf heeft het door en steekt het vuur aan in de kachel. De wolf zijn staart staat in brand en huilend vlucht hij uit de schoorsteen. Maar de wolf is nog niet verslagen en hij komt met een draaimolen om de biggetjes uit hun huis te lokken. Maar de biggetjes zijn de wolf weer te slim af en sluiten hem op in een holle boom. De biggetjes kunnen nu eindeloos op de draaimolen rondjes draaien en leven nog lang en gelukkig in hun huis van steen.

Of.

 

Drie biggetjes – Nif, Naf en Noef trekken de wijde wereld in. Al snel wordt het herfst en ze besluiten ieder een huisje te bouwen. Noef heeft geen geduld en bouwt zijn huisje lekker makkelijk van stro. Nif, wil snel klaar zijn en bouwt zijn huisje van takken. Het meisje Naf bouwt een degelijk huisje van steen. De drie biggetjes hebben het gezellig in hun nieuwe huisjes maar ze weten niet dat de wolf op de loer ligt. Lukt het de wolf om de biggetjes te pakken te krijgen, of zijn ze hem te slim af?