Plons is een speels en beeldend verhaal over de wondere wereld boven en onder water. In de voorstelling vertellen wij (Milan en Renate) het verhaal van kikker Kiki en alle dieren die ze tegenkomt, zoals de stekelbaars, de libelle en de ooievaar.
Het verhaal begint met de geboorte van kikker Kiki, die geboren wordt als klein

kikkervisje. Langzaam ontdekt Kiki de wereld om haar heen en raakt verwonderd door de schoonheid van de vijver. Een grote vis lijkt even heel gevaarlijk, maar blijkt haar te kunnen helpen.
Kiki ziet de libelle die naar werelden kan gaan, waar onze jonge kikker nog niet is geweest. Er zijn ook minder leuke vrienden; zoals de ooievaar die Kiki wel een lekker hapje vindt. Wegwezen! Kiki verandert, wordt groter, net als de wereld om haar heen.

Het is wel lekker veilig in de vijver, maar als zij ‘naar boven’ gaat, wat zal er dan gebeuren? Kiki is een beetje bang. Toch stapt ze uit de vijver en gaat aan land.
Wat zijn er veel dieren, maar zouden er ook andere kikkers bestaan? Heeft kikker Kiki eigenlijk wel familie?

De veranderingen aan haar eigen lichaam wekt verwarring, onzekerheid, maar ook vreugde om de nieuwe mogelijkheden die ze krijgt. Bijvoorbeeld met een stel achterpoten kan ze heel snel zwemmen. En haar nieuwe longen ontsluiten die hele wonderschone en soms ook griezelige wereld van boven de waterspiegel.