Een dappere muis

Een verhaal over de moed van een kleine muis dat zich afspeelt in de vier elementen lucht, aarde, water en vuur.
Joris, is een papieren muisje dat aan het begin van de voorstelling uit een poster tot leven wordt gewekt.

Koos, de speler, gaat een verhaal spelen en hij zoekt naar Joris. Zijn vader en moeder vinden we wel in het Pop-up boek maar Joris is niet te vinden.
Koos vraagt zich af wie er goed kan speuren. In de grote boekenkast staat een boekje met een grote speurneus erop. Het is het boek van Vosje Snuf. Snuf wil best helpen en komt uit het boek.

Hij snuffelt heel de zaal door en zelfs tussen het publiek voordat hij de poster ontdekt. Daar is de muis. Die moet alleen even worden uitgeknipt en in elkaar geknutseld.
Zo gaat Joris geboorte in zijn werk en kan zijn verhaal beginnen. Hij wil geen saaie bange muis zijn en hij wil ook ergens anders wonen.

Op zoek naar een huis

Samen met Koos gaat Joris op zoek naar de beste plek om te wonen. Hij ontmoet een heel stel dieren. Zoals luchtdieren, een uil en een ooievaar, grond dieren zoals wormen en de mol, waterdieren zoals een heel stel vissen en uiteindelijk wil hij op zoek naar dieren in het vuur.

Vuur is spannend. Hij vindt de Vuursalamander die echter niet van vuur houdt maar ze vinden elkaar wel lief en samen gaan ze naar het kamertje van Joris en dan kan Joris eindelijk in zijn eigen bedje slapen.
Tenminste als Koos het bedje naar een betere plek in de boekenkast brengt. Bij elk element waar Koos en Joris op zoek gaan hoort mooie muziek die speciaal is gemaakt door Marjolein Meijers en Izak Boom.