Uitleg
In de voorstelling komt Marisa op zolder allerlei koffers tegen; koffers vol met herinneringen aan vroeger. Marisa is weer helemaal terug in die tijd en zingt er volop over!

Misschien heb jij ook wel herinneringen; herinneringen aan vroeger! Laten we een koffer maken waarin jij deze herinneringen stopt: misschien wel een herinnering aan een knuffel of speelgoedstuk… Of wat dacht je aan een verhaal of gebeurtenis wat je je herinnert!

In deze opdracht gaan we een 2D / 3D koffer knutselen die vol komt te zitten met herinneringen. Herinneringen aan:
– Iets geweldig leuks wat je hebt meegemaakt;
– Een stuk speelgoed of spel;
– Een plek waar je bent geweest;
– Iets wat helemaal niet leuk was;
– Iets wat ontzettend grappig was.

Maak een 2D koffer door het format hieronder uit te printen en doormidden te vouwen. De koffer kan ingetekend worden met de objecten of eventueel met foto’s beplakt worden. Voor groep 3 en 4 kan ook gekozen worden om de herinnering kort uit te schrijven. Uiteraard kan er ook een 3D koffer geknutseld worden van oude schoenendozen. In de doos kunnen vervolgens opnieuw de getekende of geschreven herinneringen bewaard worden.

 

Voorbereiding
Neem bij voorkeur als leerkracht van tevoren zelf een koffer mee met spulletjes/foto’s waar een herinnering van vroeger naar linkt (aanhakend bij bovenstaande 5 categorieën). Bespreek per ingepakt onderdeel of – en welke herinneringen de kinderen hier zelf bij hebben. Leg vervolgens de opdracht stapsgewijs uit.

Evaluatie
Laat 1 kind voor de klas zijn of haar koffer ‘uitpakken’ en bij de herinneringen vertellen. Laat de kinderen vervolgens in groepjes aan elkaar de koffer presenteren.

Benodigdheden

  • Printblad koffer (anders: schoenendozen)
  • Printblad koffer met schrijflijnen
  • Potloden
  • Scharen
  • Lijm