Samenvatting

In ‘De Baron die Alles Verzon’ maak je kennis met Korstiaan Droogbrood (je mag hem Korst noemen), een acteur in een klein theatertje waar al jaren geen publiek meer komt. Het theater wordt gesloopt en het is de laatste dag waarop Korst nog wat spullen kan opruimen. Maar als hij ziet dat er plotseling toch publiek op de tribune zit, besluit hij nog een allerlaatste keer zijn favoriete voorstelling te spelen: ‘De Baron van Munchhausen’. Dat gaat een stuk minder makkelijk dan hij dacht, want het is al lang geleden en veel van de oude decorstukken werken niet meer. Gelukkig beschikt hij over veel fantasie en doorzettingsvermogen, en samen met het publiek lukt het hem om het verhaal over Baron van Munchhausen nieuw leven in te blazen. Je zult onder andere zien hoe hij zichzelf uit het moeras trekt, op een kanonskogel vliegt en in de buik van een Walvis terecht komt.

De voorstelling is gebaseerd op de beroemde verhalen over Baron van Munchhausen. Deze baron heeft echt geleefd en vertelde aan zijn gasten de meest ongelofelijke en grappige avonturen die volgens hem allemaal echt gebeurd waren. Waar of niet, de mensen vonden zijn verhalen zo leuk, dat ze werden opgeschreven en in boekvorm werden uitgegeven. Ook zijn er meerdere films gemaakt waarin de sterke verhalen van de Baron de hoofdrol spelen.

Over het thema:

In de voorstelling krijg je een grappig kijkje achter de schermen van een theatermaker. Je ziet hoe je verbeelding kunt gebruiken om verhalen uit te beelden, je leert over doorzettingsvermogen en ontdekt dat afscheid nemen niet persé iets vervelends hoeft te zijn.

Klik op de foto en bekijk de trailer in de klas.