Wanneer Didi op school is wil ze dolgraag jullie nootjes komen bekijken! Mmm wat wordt dat smullen!

In de voorstelling verzamelen Didi en haar mama allemaal nootjes voor de wintervoorraad. Maar de gemene Roef steelt ze allemaal! Wij gaan Didi in deze opdracht een handje helpen door zelf nootjes te gaan verzamelen. We gaan de natuur in; en verzamelen onderweg alles wat voor eekhoorntjes eetbaar is. In de klas gaan we dit uitsorteren in eierdozen. Soort bij soort. Wanneer Didi op school is wil ze dolgraag jullie nootjes komen bekijken! Mmm wat wordt dat smullen!

Voorbereiding
Bereid van tevoren goed de looproute met de kinderen voor: waar ga je lopen; hoe lopen jullie etc. Leg de vraag van Didi zoals hierboven uit. Leuk is om dit te doen aan de hand van een eekhoorn knuffel of de geprinte poppenkastpop van Didi. Zo zijn de kinderen enorm gemotiveerd om voor haar aan de slag te gaan.
Neem een emmer mee waar de kinderen al hun gevonden nootjes/hapjes in kwijt kunnen. Eenmaal terug in de klas kan het uitsorteren beginnen. Hierbij kan de determinatiekaart van het printblad gebruikt worden om erachter te komen welke nootjes verzameld zijn.

*Een leuke extra twist aan deze opdracht is dat van deze geordende nootjes een winkeltje begonnen kan worden waar Didi haar nootjes kan kopen.

Benodigdheden

  • Printblad ‘nootjes en zaden’
  • Emmer
  • Eierdozen