Laat rood geel en blauw dansen

Iedereen krijgt drie potloden, blauw, geel en roos en een wit vel papier.
Ieder kind pakt eerst het blauwe potlood, zet de punt op het papier en beweegt het potlood mee met de muziek. De potlood mag natuurlijk niet naast het papier tekenen. Voor de rest is alles goed. Het hoeft geen tekening te worden dat op iets lijkt.
Zet het uitleg filmpje aan en doe mee. Deze kan gepauzeerd worden om de stappen van de opdracht even goed te lezen en te begrijpen.

Hier volgt de uitleg die ook in het filmpje te zien en te horen is en de kinderen stap voor stap begeleidt. Na ieder deel van de uitleg begint een muziekje waarop de kinderen kunnen tekenen.

1 Een vel wit papier en 3 kleurpotloden paraat? (blauw, geel en rood) Pak dan nu het blauwe potlood, zet de punt op het papier, en laat deze dansen op de muziek. Je hoeft niet iets bestaands te tekenen. Luister naar de muziek en laat de muziek bepalen hoe je jouw potlood beweegt. Lijnen, krullen, bochten of hoeken, als een schaats op het ijs.
2 Leg het blauwe potlood weg en pak het gele potlood. Punt op hetzelfde papier en dansen maar!
3 Goed bezig, leg het gele potlood weg en pak het rode potlood. Zet de punt op hetzelfde papier En ga weer aan de zwier.
4 Tot slot, leg het rode potlood weg en kijk trots naar je tekening. Sta op, ga achter je tafel staan en doe de Boogiewoogie. Schudden met je billen!

Verdieping

Samen analyseren: Leg alle tekeningen naast en onder elkaar op een tafel of de grond.
Wat valt op?
Wat zien jullie erin?
Lijken de tekeningen op elkaar of juist niet?
Wat vinden jullie bijzonder?
Vinden jullie het kunst en wat maakt het wel kunst of geen kunst?
Welke muziek was prettig om op te tekenen?
Wat gebeurt er met de drie kleuren naast en door elkaar?