Theater Lapstok speelt muzikaal kindertheater voor jonge kinderen in Nederland en Vlaanderen. Marisa Laperdrix brengt eigen  verhalen over sociaal-emotionele en maatschappelijke thema’s, om de kinderen elkaar en hun wereld beter te laten begrijpen.  Hierbij mogen verbeelding en humor zeker niet ontbreken!

In haar voorstellingen speelt Marisa een rol naast haar poppen of fungeert ze als verteller. Daarnaast schrijft Marisa haar eigen kinderliedjes die in sommige van haar voorstellingen worden begeleid door een gitarist.  Het thema duurzaamheid komt terug in al haar voorstellingen, voor haar decor geeft ze gebruikte spullen dan ook graag een 2eleven.

De voorstellingen van Theater Lapstok kunnen ingezet worden om maatschappelijke onderwerpen bespreekbaarder te maken zoals bijvoorbeeld de invloed van luchtvervuiling op de seizoenen (voorstelling STUK!) en sluit daarmee aan bij het kerndoel burgerschap. Daarnaast bevatten veel voorstellingen handvaten om de sociale vaardigheden van de kinderen te stimuleren. Zo leren ze hoe ze fijner samen kunnen spelen (Droomzuchten) en hoe ze dichter bij zichzelf kunnen blijven door het uiten van verlangens en grenzen (Op Notenjacht).

Na de voorstelling blijven de liedjes nog lang in je hoofd zitten!