Houtjetouwtje maakt verfrissend en aanstekelijk jeugdtheater, met poppenspel en swingende muziek. Wij bedenken en timmeren ons eigen decor, maken live de muziek voor de voorstelling (met hier en daar een pakkend liedje) en bespelen onze eigengemaakte poppen. Onze voorstellingen kenmerken zich door een levendige afwisseling tussen beeldvertelling, gewone vertelling, poppenspel en muziek, met veel grove streken en her en der een fijnzinnige noot. We spelen graag dicht op onze toeschouwers en betrekken hen bij de vertelling.

Voor onze meest recente voorstellingen putten wij uit het wereld-cultureel erfgoed, dat gevuld is met tijdloze verhalen, zoals bij De Kleine Prins (vanaf 2023) en Winnie de Pooh (vanaf 2024). Dat deze verhalen de tand des tijds overleven is niet voor niets; zij snijden op bijzondere en scherpzinnige wijze, mooie, universele thema’s aan als vriendschap en een ongedwongen, vrije geest.

Theater vertelt niet alleen het verhaal van personages die een avontuur beleven, maar biedt ook een letterlijke speelvloer voor theatermakers die het kind in zichzelf op een volwassen manier durven laten zijn én zien.