IJsbeerINC. (in de kern Milan Schleijpen en Marijn Maurits) maakt multidisciplinair jeugdtheater waarin de wereld centraal staat. Onze voorstellingen zijn gelaagd en brengen ons publiek in aanraking met maatschappelijke thema’s en beeldende verhalen die alle zintuigen prikkelen. Wij zijn wereldverbeteraars!

We onderscheiden ons door de beeldende verhalen te koppelen aan camera-projectie. Op een speelse en inventieve manier komen op het toneel de verhalen over de oorsprong van ons eten tot leven. We laten voorwerpen voor je neus tot leven komen om te tonen dat ze meer zijn dan ze lijken. Door technieken uit het poppentheater toe te passen, krijgen onze objecten een hartslag, adem en kijkrichting. Onze voorstellingen vormen hiermee een startpunt voor het creëren van een groter bewustzijn over de wereld en sluiten daarmee aan bij het kerndoel burgerschap. Met ons educatiemateriaal willen we de fantasie prikkelen en de leerlingen zich bewust laten worden van de wereld om hen heen.

‘Ik wil met theater mensen verbinden en eten speelt daar een belangrijke rol in. Mijn liefde voor koken combineer ik met de verwondering van objecttheater, in voorstellingen die de verbeelding én alle zintuigen prikkelen’ – Milan Schleijpen