En toen opeens… werd het aardedonker in het huis van Ollie Trollie. Zo donker dat hij en oma bijna niets meer zien! Dus ook niet zijn lievelingsboek…

Wij gaan Ollie Trollie in deze tekenopdracht een handje helpen. We gaan de wereld van ollie trollie tekenen. Teken ook Ollie Trollie en zijn oma in de kamer. Je mag al zijn spulletjes tekenen. Ook zijn boek natuurlijk; dat zou hij heel fijn vinden! Deze tekening maken we op een transparant plastic A4 zoals een  insteekhoesje met gebruik van permanente zwarte stiften/markers (dus laat de kinderen schorten aandoen!). (Knip eventueel de onderzijde van het hoesje open.) Doe vervolgens een zwart A4 papiertje in het hoesje. Alles is nu aardedonker/niet meer te zien. Kleur en knip vervolgens de zaklamp uit het printblad uit. Beweeg de zaklamp onder het plastic en voila! We kunnen op speurtocht naar de spulletjes van Ollie Trollie!

Leuke coöperatieve variatie:

Laat kinderen een lijstje opstellen met spulletjes die ze in de kamer van Ollie Trollie verstoppen (gebruik hiervoor bij het invullen het printblad). Een ander kind mag de spulletjes gaan zoeken met de zaklamp en groen aftekenen wanneer deze gevonden zijn!

Doe de stapjes zoals hierboven beschreven voor aan de kinderen voor het maken van het hoesje.

Kijk hieronder het filmpje voor extra uitleg.

Benodigdheden

Printblad zaklamp

–   Printblad verstopte spulletjes

–   Doorzichtige A4 insteekhoesjes/ doorzichtig plastic A4

–   Zwart A4 papier

–   Permanent markers/stiften (te koop bij de action)

–   Scharen

–   Kleuren om de zaklamp in te kleuren