Leeftijd
Familievoorstelling: 3+
Thema’s
Goed en kwaad, thema’s op aanvraag
Speelperiode
Hele seizoen
Basisonderwijs
Schoolvoorstelling: Groep 1 t/m 4
In theater
Max. aantal bezoekers: 250
Op school
Max. aantal leerlingen: 125

Poppenkast in de geest van Jan Klaassen. Maar zonder Jan Klaassen.

Korte voorstellingen in de ouderwetse poppenkast met veel improvisatie en gelegenheid tot reageren. In de poppenkast zorgen verschillende figuren voor leven in de brouwerij. In alle verhaaltjes speelt Erik, een lief jongetje met blonde krullen die er alles aan doet om de avonturen tot een goed einde te brengen. Er zijn verschillende verhalen mogelijk waarin de eeuwige strijd tussen goed en kwaad zich afspeelt. De slechteriken zijn lekker ouderwets maar ook eigentijds. Zo is er de heks, Truus Decibel, die haar aapje zoekt omdat ze honger heeft. In een ander verhaal heeft de bijgelovige boef, Janus met de snelle handjes het op de schat van de Burgemeester voorzien. Maar er zijn ook verhalen met een aantal eigenwijze figuren zoals: Joris de Draak of Bout Big het varken.

Verhalen
Het beertje en de babysit:
Erik komt op en is op zoek naar de familie Beer. Hij mag gaan oppassen op de kleine baby. Eric belt bij de buurvrouw aan die dat helemaal niet leuk vindt. Zij houdt niet van beren. Erik ontmoet het lieve kleintje en zal gaan oppassen. met behulp van het publiek gaat dat vast lukken.
Apensoep: Erik ontdekt een lief en schattig aapje, daar wil hij graag mee spelen. Dan komt zijn tante Truus langs, en die heeft ontzettende trek. Ze zou wel een kopje apensoeplusten. Natuurlijk steekt Erik daar een stokje voor.  Een vrolijke korte voorstelling van 20 – 30 minuten in totaalprogramma met introductie act van Koos en Poesie van 30 – 45 minuten.

Maatwerk
Traditioneel of eigentijds. Voor Koningsdag, op een zomerfestival, Sinterklaas- of Kerstfeest, ter opening of afsluiting van een schooljaar, het kan allemaal! Doordat in alle voorstellingen improvisatie een belangrijke rol speelt is het mogelijk op thema’s in te spelen of de voorstelling voor een speciale gelegenheid aan te passen. Het is dan wel belangrijk dat de speler goed op de hoogte is zodat hij zich goed kan voorbereiden. Alle voorstellingen worden ingeleid door een korte act van Koos met Poes, die vanuit een mandje het publiek welkom heet. De act met de poes kan ook apart worden geboekt. Zo gingen Koos en de poes al eens langs de bedjes in het VU ziekenhuis in Amsterdam en het ziekenhuis in Amstelveen in het kader van het 40-jarig jubileum van het Amstelveens poppentheater. In combinatie met Poppentheatercabaret is de voorstelling te boeken voor alle leerjaren op scholen.

Festivals
De poppenkast kan zowel binnen als buiten (op festival locaties) worden gespeeld. Net als de act van Koos met Poesie.

Next slide
Previous slide

Praktisch

Duur voorstelling  50 minuten (of maatwerk)
Speelvlak b x d x h: 3 x 5 x 2,5 m.
Verduistering niet nodig
Opbouwtijd 1 uur
Afbreektijd 30 minuten

Medewerkers

Spel & Concept  Koos Wieman
Fotografie Marjola Lecomte

Allemaal Poppenkast

Poppentheater Jacobus Wieman
Poppenkast!
Feestelijke voorstelling
Zeer geschikt voor festivals en openluchttheater
Maatwerk is mogelijk (tijdsduur en thema)

Educatie

Klik hier voor het nieuwe digitale lesmateriaal, dat direct toepasbaar is op het digibord. Met dank aan het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Prijzen

Vrije voorstelling

Een voorstelling

150 bezoekers
€ 850
Vrije voorstelling

Tweede voorstelling*

100 bezoekers
€ 475
Schoolvoorstelling

Een voorstelling

100 leerlingen
€ 750
School in theater
op aanvraag
Schoolvoorstelling

Tweede voorstelling*

100 leerlingen
€ 450
Festivals

Twee korte voorstellingen*

250 bezoekers
€ 950
Festivals

Drie korte voorstellingen*

250 bezoekers
€ 1250
*op dezelfde dag en locatie

Over onze prijzen

Uitkoopsommen zijn inclusief reiskosten, exclusief 9% BTW. De hoogte van de uitkoopsom is afhankelijk van de maximale verkoopcapaciteit van de zaal voor jeugdtheater en cultuureducatie.

Meer informatie?

Meer weten over bovenstaande voorstelling of een andere voorstelling uit ons aanbod? Neem vrijblijvend contact met ons op; we denken graag mee!