Poppenkast 3+

 
 

Allemaal poppenkast (3+)
Poppenkast in de geest van Jan Klaassen. Maar zonder Jan Klaassen. Korte voorstellingen in de ouderwetse poppenkast met veel improvisatie en gelegenheid tot reageren. In de poppenkast zorgen verschillende figuren voor leven in de brouwerij. In alle verhaaltjes speelt Erik, een lief jongetje met blonde krullen die er alles aan doet om de avonturen tot een goed einde te brengen. Er zijn verschillende verhalen mogelijk waarin de eeuwige strijd tussen goed en kwaad zich afspeelt. De slechteriken zijn lekker ouderwets maar ook eigentijds. Zo is er de heks, Truus Decibel, die haar aapje zoekt omdat ze honger heeft. In een ander verhaal heeft de bijgelovige boef, Janus met de snelle handjes het op de schat van de Burgemeester voorzien. Maar er zijn ook verhalen met een aantal eigenwijze figuren zoals: Joris de Draak of Bout Big het varken.

Maatwerk
Traditioneel of eigentijds. Voor Koningsdag, op een zomerfestival, Sinterklaas- of Kerstfeest, ter opening of afsluiting van een schooljaar, het kan allemaal! Doordat in alle voorstellingen improvisatie een belangrijke rol speelt is het mogelijk op thema’s in te spelen of de voorstelling voor een speciale gelegenheid aan te passen. Het is dan wel belangrijk dat de speler goed op de hoogte is zodat hij zich goed kan voorbereiden. Alle voorstellingen worden ingeleid door een korte act van Koos met Poes, die vanuit een mandje het publiek welkom heet. De act met de poes kan ook apart worden besteld. Zo gingen Koos en de poes al eens langs de bedjes in het VU ziekenhuis in Amsterdam en het ziekenhuis in Amstelveen in het kader van het 40-jarig jubileum van het Amstelveens poppentheater. In combinatie met Poppentheatercabaret is de voorstelling te boeken voor alle leerjaren op scholen.

Festivals
De poppenkast kan zowel binnen als buiten (op festival locaties) worden gespeeld. Net als de act van Koos met Poes.

Verhalen
Verschillende verhalen zijn mogelijk in de poppenkast, bijvoorbeeld Apensoep: Eric ontmoet het publiek en wil een avontuur meemaken. Het lijkt of de poppen niet in de poppenkast zijn. Toch komt er een aapje. na de eerste schrik blijken het aapje en Eric elkaar toch lief te vinden. Eric gaat op zoek naar degene die het aapje moet hebben verloren. Er komt een heks die zegt dat het beestje van haar is en dat ze hem wil opeten. dat laten de poppen en de kinderen natuurlijk niet gebeuren. Maar hoe?
Het beertje en de babysit: Eric komt op en is op zoek naar de familie Beer. Hij mag gaan oppassen op de kleine baby. Eric belt bij de buurvrouw aan die dat helemaal niet leuk vind. Zij houdt niet van beren. Eric ontmoet het lieve kleintje en zal gaan oppassen. met behulp van het publiek gaat dat vast lukken.
Boek deze voorstelling
 
Algemeen
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Basisonderwijs: groep 1 t/m 4
Thema's: goed en kwaad, thema's op aanvraag
Speelperiode: gehele seizoen
Max. aantal bezoekers: 150
Duur voorstelling:  45 minuten
Speelvlak b x d x h: 3 x 5 x 2,5 m. (flexibel en op maat te maken van speellokaal tot festivalpodium)
Verduistering: nee
Voorzieningen: 2 schone stroomgroepen
Opbouwtijd: 1 uur
Afbreektijd: 0,5 uur
Hulp bij in/uitladen: 2 personen
 
Prijzen
Vrije voorstelling(en)
Eén voorstelling:
€750,- | 100 bezoekers
€775,- | 125 bezoekers
€800,- | 150 bezoekers

Twee voorstellingen op dezelfde dag & locatie
€1175,- | 100 bezoekers
€1225,- | 125 bezoekers
€1275,- | 150 bezoekers

Schoolvoorstelling(en) | 100 leerlingen
Eén voorstelling: €700,-
Twee voorstellingen: €1100,-
Drie voorstellingen: €1500,-

Combinatie met Poppentheatercabaret (6+) op één dag en locatie: €1000,-

Festivalversie (35 minuten)
Eén voorstelling: €600,-
Twee voorstellingen: €800,-
Drie voorstellingen €950,-

Prijzen zijn inclusief auteursrechten en reiskosten, exclusief 9% BTW
Boek deze voorstelling
 
Ook leuk

Ridder Clap 4+

Poppentheater Jacobus Wieman

Kikkerprinses 4+

Poppentheater Koekla

De drie biggetjes 3+

Poppentheater Koekla