Leeftijd
2+
Thema’s
Ontdekken, natuurlijke materialen, wie ben ik?
Speelperiode
Hele seizoen
Basisonderwijs
Voorschools en groep 1
In theater
Max. aantal bezoekers: 125
Op school
Max. aantal leerlingen: 100

Welkom in de betoverende wereld van HEY Wollie. Deze peutervoorstelling neemt de allerkleinsten mee op ontdekkingstocht, vanaf het prille ochtendgloren tot het moment dat de nacht valt. De Maskermeiden, met nieuwsgierigheid als kompas, stappen in een wereld vol wollige spullen. Wat is dat voor kleed? Zijn dat een neus en twee ogen? En daar, tijdens de ontdekkingstocht, verschijnt Wollie voor hun neus. Een groot wollig figuur dat net zo verward lijkt als zijzelf. Want Wollie moet ook ontdekken wie hij is. Waarom heeft hij voeten? Waarom is hij zo groot? En wie is dat meisje die naar hem staat te zwaaien?

Als kers op de taart komt er ook een robothond tevoorschijn. Dit alles zorgt voor een vrolijk feest van verwondering en ontdekking, waarbij Wollie en de robothond uiteindelijk vriendschap sluiten en samen de voorstelling dansend afsluiten. En we met alle kinderen, moe en voldaan, onder de wol kruipen.

HEY Wollie (2+) is een beeldende voorstelling waarin gesproken woorden bewust achterwege worden gelaten, omdat de Maskermeiden begrijpen dat jonge kinderen taal nog niet volledig beheersen. In plaats daarvan gebruiken ze beeldende en zintuiglijke elementen om te communiceren en de peuters mee te nemen op een betoverende reis vol fantasie.

De voorstelling stimuleert de verwondering en nieuwsgierigheid van de kleintjes, terwijl ze op speelse wijze worden uitgenodigd om de magie van ontdekken te ervaren. Dus laat de peuters zich verwonderen, lachen en dansen in het gezelschap van de Maskermeiden, Wollie en de robothond tijdens deze unieke en onvergetelijke voorstelling!

 

Next slide
Previous slide

Praktisch

Duur voorstelling  35 minuten
Speelvlak b x d x h: 6 x 4x 2,5 m. (minimaal bv. scholen 4 x 3 x 2,5 m.)
Verduistering gewenst, maar niet noodzakelijk
Opbouwtijd 2 uur
Afbreektijd 1 uur

Medewerkers

Concept en spel Sarah van der Meere en Valerie van de Ridder
Muziek Huub Vosmeijer
Decor & kostuums Caroliene van de Meent
Artistieke begeleiding Bart Roelof
Wol Herders van Ballo, Pleed

Mede mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân en Kunstraad Groningen.

HEY Wollie

Maskermeiden
Sfeervolle kennismaking met theater voor peuters en kleuters
Zonder taal – language no problem

Educatie

Klik hier voor het nieuwe digitale lesmateriaal, dat direct toepasbaar is op het digibord. Met dank aan het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Prijzen

Vrije voorstelling

Een voorstelling

150 bezoekers
€ 875
Vrije voorstelling

Tweede voorstelling*

150 bezoekers
€ 450
Schoolvoorstelling

Een voorstelling

100 leerlingen
€ 800
School in theater
op aanvraag
Schoolvoorstelling

Tweede voorstelling*

100 leerlingen
€ 400
*op dezelfde dag en locatie

Over onze prijzen

Uitkoopsommen zijn inclusief reiskosten, exclusief 9% BTW. De hoogte van de uitkoopsom is afhankelijk van de maximale verkoopcapaciteit van de zaal voor jeugdtheater en cultuureducatie.

Meer informatie?

Meer weten over bovenstaande voorstelling of een andere voorstelling uit ons aanbod? Neem vrijblijvend contact met ons op; we denken graag mee!