Studio Dondersteen

Maak kennis met Meneer B.
Meneer B. is een saaie meneer. Hij leidt een heel gewoon, saai leven, zoals jij en ik. Tenminste, dat probeert hij. Meestal eet hij boterhammen met kaas en aardappelen met vlees en groente uit blik. Een type man zoals je die overal tegenkomt: Onopvallend, getrouwd, middelbare leeftijd, iets te dik, formeel gekleed.

Toch wordt hij telkens weer verrast door de vreemde wereld om hem heen. Iedere dag beleeft hij wel een gek avontuur en komt hij de meest kleurrijke karakters tegen. Hij belandt altijd in de problemen en moet dan een oplossing bedenken. Daarin is hij gelukkig heel creatief.

Meneer B. is het personage waarmee Martijn Donders sinds 2008 zijn familievoorstellingen vormgeeft. Theatershows die hedendaagse en herkenbare thema's op een vermakelijke manier behandelen en begrijpelijk maken.

Een vrolijke mix van fysiek spel, muziek, visuele humor, vernuftige decors en veel interactie. De voorstellingen van Meneer B. zijn geschikt voor een zeer breed publiek van zowel kinderen als volwassenen en kunnen vrijwel overal gespeeld worden. Elke voorstelling is schoolbreed inzetbaar, dat wil zeggen geschikt voor alle groepen van het primair onderwijs.

Meneer B. is behalve op zijn website ook actief op Youtube, Instagram, LinkedIn en Facebook onder de naam MeneerBTV. Meneer B.. en MeneerB.TV zijn onderdeel van Studio Dondersteen, het productiebedrijf van Martijn Donders.

Studio Dondersteen valt op door zijn eigenzinnigheid, muzikaliteit, rijke fantasie en vaak cartooneske speelstijl, die ingezet worden als middel om het verhaal uit de alledaagsheid te trekken.

Showreel


Interview met Martijn Donders - Studio Dondersteen
op de Presentatiedag 2021/2022 (januari 2021)

Voorstellingen van dit gezelschap

Meneer B. bakt een taart 4-12

Studio Dondersteen

Meneer B. is een Held 4-12

Studio Dondersteen

Meneer B. traint zich suf 4-12

Studio Dondersteen

Meneer B. vliegt naar de maan 4-12

Studio Dondersteen

Museum op z'n kop 4-12

Studio Dondersteen