Samenvatting

Aandacht
Vos verveelt zich en wil de spelen met Haas. Maar haar aandacht wordt opgeslokt door het sprookjesboek dat ze aan het lezen is, waarin al haar favoriete verhalen staan. Vos leest niet graag, hij houdt meer van ‘doen’. Dus stelt Haas voor dat hij een ‘Doe-boek’ gaat lezen, waarin instructies staan om een vlieger te maken.

Vos leest het doe-boek en bouwt de vlieger. Hij wil met Haas vliegeren, maar die stuurt hem naar Ever om te vliegeren. Vos wil nog steeds liever met Haas spelen. Als hij merkt dat Haas een sprookje over ridders leest die prinsessen redden, krijgt hij een gevaarlijk idee dat hij samen met Ever gaat uitvoeren: ze gaan een vuurtje stoken om Haas in gevaar te brengen, zodat Vos haar, als een echte ridder, kan komen redden.

In dit verhaal doet Vos erg zijn best om de aandacht van zijn beste vriendin Haas te trekken, maar haar interesses en de zijne zijn niet altijd hetzelfde. Het maakt Vos in de war en misschien wel een beetje jaloers, waardoor hij niet meer helder denkt. Hij gaat zo ver in een poging de aandacht van Haas te trekken, dat hij iedereen in het bos in gevaar brengt. Hoe zal dit aflopen?