Leeftijd
Familievoorstelling: 2+ en 4+
Thema’s
Sinterklaas, Kerst
Speelperiode
November/december
Basisonderwijs
Groep 1 en 2 en voorschools
In theater
Max. aantal bezoekers: 150
Op school
Max. aantal leerlingen: 100

SINT

Het boek van Sinterklaas (4+) of speciale peuterversie (2+)
Samen gezellig Sinterklaas vieren: Dat is een goed idee! Maar waar is Sinterklaas, vraagt Koos zich af? En wat heb je eigenlijk allemaal nodig voor een Sinterklaasfeest? Samen met de kinderen in het publiek bedenkt en zoekt hij alle attributen die erbij horen zoals het grote boek, de boot, de mijter, het paard, de stoel, Sints baard en staf. En natuurlijk de liedjes, veel bekende liedjes, een oud welkomstlied en een speciaal door Koos gemaakt Sinterklaaslied worden samen gezongen. En of Sinterklaas nu zelf komt of ‘Sinterkoos’, het wordt een feest voor iedereen!

Het boek van Sinterklaas is een vrolijke voorstelling met poppen, die zowel in theatersetting als in kleine setting op scholen of in bibliotheken gespeeld kan worden. Zo wordt deze spannende tijd voor kinderen een gezellige tijd in een warme en vrolijke sfeer.

Sinterklaasverhaal (4+) – poppenkast
Koos ontdekt dat de zaal vol zit met kinderen. Dat betekent gezelligheid. Hij wil graag iets voor de kinderen doen maar er staat een poppenkast en daar mag hij vast niet aankomen. Zal hij proberen eens in die kast te kijken? In de poppenkast speelt zich een spannend verhaal af rond het feest van Sint Nicolaas. Alle ingrediënten uit het traditionele Sinterklaasfeest komen in de poppenkast met milde humor terug.

Sinterklaas heeft het druk. Daarom vraagt hij ook dit jaar weer de hulp van Erik. Erik is daar erg trots op, maar hij vindt het niet leuk als iedereen het te druk heeft om hem te zeggen waarmee hij kan helpen. Erik is geen Piet. Al snel ontmoet hij een klein Pietje dat het vak van Piet nog moet leren. Het paard heeft kuren. Er is iets aan de hand met het grote boek. En er sluipt iemand door de kamers van Sinterklaas. Hoe moet dat aflopen als Erik samen met een bang Pietje deze problemen moet oplossen?

Een Sinterklaasvoorstelling in de poppenkast, die overal kan staan.

KERST

Kabouterkerstavontuur (4+) – poppenkast
De kabouterbroertjes hebben het druk, want ze krijgen een logé. Neef Snuitertje komt logeren en die heeft zelf een kerstboom gemaakt. Maar oom vindt hem niet mooi en gaat naar het bos, op zoek naar een nieuwe boom. Snuitertje moet op het huis passen en niemand binnenlaten. Zéker mag hij de kachel nog niet branden, want daar zou de Kerstman op af kunnen komen.

Dat vindt Snuitertje eigenlijk juist wel interessant, hij wil best de Kerstman eens ontmoeten…

Kabouterkerstavontuur  is een humoristische en sfeervolle poppenkastvoorstelling over kabouters, een kacheltje, een verdwaalde hond en een zelfgemaakte kerstboom.

Next slide
Previous slide

Praktisch

Duur voorstelling  50 minuten
Speelvlak b x d x h: 6 x 5 x 2,5 m. (min. 4 x 4 x 3 m.)
Verduistering gewenst
Opbouwtijd 2 uur
Afbreektijd 1,5 uur

Medewerkers

Spel & Concept Koos Wieman
Fotografie Marjola Le Comte

Feestelijke voorstellingen
Eigentijdse uitvoering
Voor grote of kleine setting
Ook geschikt voor kinderdagverblijven

Educatie

Klik hier voor het nieuwe digitale lesmateriaal, dat direct toepasbaar is op het digibord. Met dank aan het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Prijzen

Vrije voorstelling

Een voorstelling

150 bezoekers
€ 850
Vrije voorstelling

Tweede voorstelling*

150 bezoekers
€ 475
Schoolvoorstelling

Een voorstelling

100 leerlingen
€ 750
School in theater
op aanvraag
Schoolvoorstelling

Tweede voorstelling*

100 leerlingen
€ 450
*op dezelfde dag en locatie

Over onze prijzen

Uitkoopsommen zijn inclusief reiskosten, exclusief 9% BTW. De hoogte van de uitkoopsom is afhankelijk van de maximale verkoopcapaciteit van de zaal voor jeugdtheater en cultuureducatie.

Meer informatie?

Meer weten over bovenstaande voorstelling of een andere voorstelling uit ons aanbod? Neem vrijblijvend contact met ons op; we denken graag mee!