Sint en Kerst 2+ 4+

 
 

Het boek van Sinterklaas (4+) of speciale peuterversie (2+)
Samen gezellig Sinterklaas vieren: Dat is een goed idee! Maar waar is Sinterklaas, vraagt Koos zich af? En wat heb je eigenlijk allemaal nodig voor een Sinterklaasfeest? Samen met de kinderen in het publiek bedenkt en zoekt hij alle attributen die erbij horen zoals het grote boek, de boot, de mijter, het paard, de stoel, Sints baard en staf. En natuurlijk de liedjes, veel bekende liedjes, een oud welkomstlied en een speciaal door Koos gemaakt Sinterklaaslied worden samen gezongen. En of Sinterklaas nu zelf komt of ‘Sinterkoos’, het wordt een feest voor iedereen!

Het boek van Sinterklaas is een vrolijke voorstelling met poppen, die zowel in theatersetting als in kleine setting op scholen of in bibliotheken gespeeld kan worden. Zo wordt deze spannende tijd voor kinderen een gezellige tijd in een warme en vrolijke sfeer. Bekijk onderstaande filmpjes voor een impressie!

'Wat een afwisseling, verwondering, vertedering, verbazing en grapjes in dat uur. Wat hebben ze genoten en gelachen; op deze manier moeten kinderen kunnen genieten. Ik wist niet dat dit nog bestond.' - Marijke, leerkracht onderbouw

Sinterklaasverhaal (4+)
Koos ontdekt dat de zaal vol zit met kinderen. Dat betekent gezelligheid. Hij wil graag iets voor de kinderen doen maar er staat een poppenkast en daar mag hij vast niet aankomen. Zal hij proberen eens in die kast te kijken? In de poppenkast speelt zich een spannend verhaal af rond het feest van Sint Nicolaas. Alle ingrediënten uit het traditionele Sinterklaasfeest komen in de poppenkast met milde humor terug.

Sinterklaas heeft het druk. Daarom vraagt hij ook dit jaar weer de hulp van Erik. Erik is daar erg trots op, maar hij vindt het niet leuk als iedereen het te druk heeft om hem te zeggen waarmee hij kan helpen. Erik is geen Piet.
Al snel ontmoet hij een klein Pietje dat het vak van Piet nog moet leren. Het paard heeft kuren. Er is iets aan de hand met het grote boek. En er sluipt iemand door de kamers van Sinterklaas. Hoe moet dat aflopen als Erik samen met een bang Pietje deze problemen moet oplossen?

Een Sinterklaasvoorstelling in de poppenkast, die overal kan staan.

Kabouterkerstavontuur (4+)
De kabouterbroertjes hebben het druk, want ze krijgen een logé. Neef Snuitertje komt logeren en die heeft zelf een kerstboom gemaakt. Maar oom vindt hem niet mooi en gaat naar het bos, op zoek naar een nieuwe boom. Snuitertje moet op het huis passen en niemand binnenlaten. Zéker mag hij de kachel nog niet branden, want daar zou de Kerstman op af kunnen komen.

Dat vindt Snuitertje eigenlijk juist wel interessant, hij wil best de Kerstman eens ontmoeten…

Kabouterkerstavontuur  is een humoristische en sfeervolle poppenkastvoorstelling over kabouters, een kacheltje, een verdwaalde hond en een zelfgemaakte kerstboom.

Het Boek van Sinterklaas in theatersetting


Het Boek van Sinterklaas in kleine setting (bibliotheek)
Boek deze voorstelling
 
Algemeen
Thema's: Sinterklaas en Kerst
Speelperiode: november/ december
Max. aantal bezoekers: 150
Duur voorstelling:  50 minuten
Speelvlak b x d x h: 6 x 5 x 2,5 m.
Verduistering: ja
Voorzieningen: 2 schone stroomgroepen
Opbouwtijd: 2 uur
Afbreektijd: 1,5 uur
 
Prijzen
Vrije voorstelling(en)
Eén voorstelling:
€775,- | 100 bezoekers
€800,- | 125 bezoekers
€825,- | 150 bezoekers

Twee voorstellingen op dezelfde dag & locatie
€1200,- | 100 bezoekers
€1250,- | 125 bezoekers
€1300,- | 150 bezoekers

Schoolvoorstelling(en) | 100 leerlingen - speciaal tarief!
Eén voorstelling: €650,-
Twee voorstellingen: €1050,-
Schoolvoorstellingen in theater - op aanvraag

Drie voorstellingen op dezelfde dag en locatie zijn ook mogelijk

Prijzen zijn inclusief auteursrechten en reiskosten, exclusief 9% BTW
Boek deze voorstelling
 
Ook leuk
Nieuw

Kom je spelen 4+

Beeldmakerij Laros & De Jong

Poppenkast 3+

Poppentheater Jacobus Wieman

Paniek in de Wolkenfabriek 4+

Beeldmakerij Laros & De Jong